ANDREAS ENGLUND

Min nya Superhjälte.

Hajade verkligen till första gången jag såg porträttet av en gammal Fantomen som hängde på en av väggarna på Lydmar hotell. Jag tänkte -Genialiskt och kul! Inte bara motivet, utan även den känsla den fick mig få. Blicken och den den lite lätt öppna munnen, ett utryck som vi alla känner igen, men nästan aldrig ser på bild eller i målningar. Och inte minst med den skicklighet Andreas Englund skapat något mjuk och vackert men också något så verklighetstroget att det nästan ser ut som ett fotografi.

Andreas Englund har skapat en serie målningar som undersöker vad som kan hända om man låter sin Superhjälte åldras. Resultatet är en serie roliga och överraskande porträtt som följer en åldrande fantomen när han kämpar med en rad vardagliga och inte så vardagliga uppgifter – ena minuten försöker han fånga andan efter en fight med skurkar , nästa minut han besöker tandläkaren eller så fumlar han med en mandarin.

Här hittar ni Andreas Englunds portfolio

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: