Längtan till Landet

För två år sedan hittade vi vårt lilla drömställe i Sörmland. Vi hade länge letat, åkt på visningar men inget kändes rätt. Vi ville att huset skulle ligga på en höjd och helst med sjöutsikt, men med liten budget så var det nästan omöjligt att hitta rätt. Vi ville också att det inte skulle ligga för långt bort, för tanken var att kunna åka dit på helgerna året om. Plötsligt en dag så såg vi det lilla vit putsade stenhuset på Hemnet. Det var säljaren själv som lagt upp bilderna och vi gick igenom många bilder tills vi såg sjöutsikten. Vi såg potentialen och ringde direkt. På väg dit så var vi förväntansfulla men vi hade is i magen med tanke på hur många gånger vi tidigare blivit besvikna. Det var en vacker vinterdag, snön gnistrade i solen, vi åkte längs med den långa grusvägen förbi små söta torp, hästhagar och stora öppna åkrar. Det var helt magiskt! Vi kom fram till det lilla huset som låg högt upp på en bergstomt, hästhagen angränsade till tomten och hästarna stod intill staketet och var nyfikna. Det var hur mycket snö som helst så det var svårt att se hur tomten såg ut. Vilket var lite av ett problem för det fanns inget avlopp och det var svårt att avgöra om det gick att anlägga det eftersom det inte gick och se var det fanns berg och inte. Vi köpte verkligen grisen i säcken! Men tur hade vi och vi ångrar det inte en sekund. Vi älskar verkligen vårt lilla ställe!

Här kommer det lite bilder!

Så här såg huset såg ut när vi köpte det

Halvvägs......

Klart!

Före

Efter

Före

Efter

Köket

Details

Details

Details

Grannarna.

Comments

  1. Jättekul att se före- och efterbilder. Så fint ni har det! Tänk att ni fann precis vad ni letade efter.

  2. Helt besatt av köksmattan, vart har ni hittat den?

  3. Fantastisk renovering! Jag gjorde ett inlägg hos mig idag med lite bilder från er imponerande förvandling, hoppas det var ok! Ha en fin helg, Anna

  4. Nu är det säkert tionde gången jag tittar på det här inlägget. Vi har precis köpt en trist liten sportstuga, men med fint läge, och er renovering får mig att se möjligheterna istället för begränsningarna. Hoppas på fler bilder från landet, gärna terrass och utemöbler🙂
    Ha en fin söndag!

    • Tack snälla! Kommer lägga upp bilder på terrassen och utemöblerna inom kort, just nu håller vi på att putsa om fasaden och planterar blommor för fullt. Om ni har frågor om renoveringen så är det bara att maila mig på louise@liljencrantz.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: